Gluténmentes kókuszos-zabpelyhes kekszek Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A vajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót.  Ha szükséges egy nagyon pici vizet adunk hozzá, ha nagyon száraznak érezzük és nehezen formázható.. Kisebb méretű fagyis kanállal kiadagoljuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal jól ellapítjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. 24 db közepes keksz lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-csipet himalája só 

-10 dkg kókuszreszelék

-8 dkg gluténmentes zabpehely

-12,5 dkg vaj/kókuszolaj 

-8 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-2 dkg Négyszeres Édesítő

-1 teáskanál vanília kivonat

-1 tojás

-5 dkg cukormentes étcsokoládé

-ha szükséges 1-2 evőkanál víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.