Elkészítés módja

A tésztához a lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal az eritrittel, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát a sót, majd a tojás sárgájával és a vízzel gyúrható tésztát készítünk belőle. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük addig, amíg a töltelékeket elkészítjük. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd megpároljuk a microban pár perc alatt. Jól kinyomkodjuk, majd ízesítjük az édesítővel és a fahéjjal. A mák tölteléket is elkészítjük, vagyis a darált mákot az összes hozzávalóval együtt összekeverjük. A dió tölteléknél ugyanígy teszünk. A tésztát öt részre osztjuk, majd szép vékonyra kinyújtjuk az első részt. Kocka alakú 24X24 cm-es kisebb tepsibe tesszük az alsó lapot, majd jöhet rá a dió töltelék, ismét jöhet a vékonyra kinyújtott tészta, majd a mák töltelék, megint a kinyújtott tészta, aztán a szilva lekvár és a tészta, majd az alma töltelék, végül az utolsó kinyújtott tésztalap. Villával sűrűn megszurkáljuk a tetejét, megkenjük a felvert tojással és hideg helyen hűtjük legalább 15-20 percet. 180 C fokon 50-60 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük, hogy biztosan átsült-e. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor helyeezünk  a tetejére egy alufóliát vagy sütőpapírt. Ha teljesen kihűlt csak akkor vágjuk fel. Aztán fogyaszthatjuk. Egy szelet bőven elég, mert laktató sütemény tele minden földi jóval.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpehelyliszttel (itt vásárolható meg)

-25 dkg vaj

-8 dkg eritrit

-2 tojás sárgája

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-csipet só

-annyi hideg víz hogy összeálljon a tészta

az alma töltelékhez

-8 db idared alma

-3 dkg Négyszeres édesítő

-1 teáskanál őrőlt fahéj

a mák töltelékhez

-18 dkg darált mák

-3 dkg eritrit porrá őrőlve

-2 dkg négyszeres édesítő

-fél citrom reszelt héja

-3 dkg apró arany mazsola

-annyi tej vagy víz, hogy összeálljon a töltelék

a diótöltelékhez

-20 dkg darált dió

-3 dkg eritrit porrá őrőlve

-2 dkg négyszeres édesítő

-fél citrom reszelt héja

-3 dkg apró arany mazsola

-annyi tej vagy víz, hogy összeálljon a töltelék

-házi cukormentes szilvalekvár

a kenéshez

-1 tojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.