Szilvalekváros croissant gluténmentesen Zelleitündi módra

Elkészítés módja:

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a lenmagot a szódabikarbónát , citromsavat majd hozzáadjuk a sót és összekeverjük. A langyos vizet az olívaolajjal az almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva 10 percig pihentetjük. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk és hosszú háromszögeket vágunk belőle. A szélesebb részére helyezünk a szilvalekvárból, majd feltekerjük, hogy croissant kapjunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ezután a tetejüket megkenjük egy kis tejjel vagy tojással, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók:

-300g Zellei Tündi Paleo csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék (itt vásárolható meg)

(tojás nélkül készthető)

-2 evőkanál lenmag

-1,5 teáskanál himalája só

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-fél kávéskanál citromsav

-1 evőkanál almaecet

-20g olívaolaj

-330 ml langyos víz

-200g cukormnetes szilvalekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.