Elkészítés módja:
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a lenmagot a szódabikarbónát , citromsavat majd hozzáadjuk a sót és összekeverjük. A langyos vizet az olívaolajjal az almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig, majd letakarva 10 percig pihentetjük. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk és hosszú háromszögeket vágunk belőle. A szélesebb részére helyezünk a szilvalekvárból, majd feltekerjük, hogy croissant kapjunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ezután a tetejüket megkenjük egy kis tejjel vagy tojással, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók:
-300g Zellei Tündi Paleo csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék (itt vásárolható meg)
(tojás nélkül készthető)
-2 evőkanál lenmag
-1,5 teáskanál himalája só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-fél kávéskanál citromsav
-1 evőkanál almaecet
-20g olívaolaj
-330 ml langyos víz
-200g cukormnetes szilvalekvár