Az új gluténmentes “kedvenc” lisztkeverékemből készült mennyei kiflik.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos tejet az olvasztott vajjal elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk kb. egy percig,majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk és kigombócozzuk. Az egyik tésztát magunk elé tesszük és nagyjából háromszög alakúra, vékonyra nyújtjuk. A szélesebbik oldalától kezdve elkezdjük feltekerni szorosan úgy, hogy az ujjainkat széttárjuk és a kezeinkkel tekerés közben kifelé sodorjuk. Közben többször felemelhetjük óvatosan és meghúzhatjuk a tésztát, hogy biztosan szoros legyen a tekerés. A tészta vége alulra kerüljön, hogy sütés közben ne nyíljon ki. Kifli alakúra hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A kiflik tetejét langyos tejjel vagy növényi tejjel megkenjük és megszórjuk durva himalája sóval. 190 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 180 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.
A felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használunk. Amennyiben nem járulsz hozzá a használatukhoz kérlek módosítsd itt a beállításokat. Süti beállításokOkés, köszönöm!
Adatkezelési Szabályzat
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
2 replies on “Gluténmentes békebeli ropogós sós kiflik Zelleitündi módra“