Igazi klasszikus sütemény, másnéven Vendégváró sütemény, ami számomra ellenállhatatlan. Ezért elkészítettem a gluténmentes változatát.
Elkészítés módja
A kakaós tésztával kezdjük. A hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrúnk, ami nem törik. Ha úgy érezzük kemény tegyünk hozzá még tejet vagy vizet. Fél órát pihentetjük, majd két vékony lapot sütünk belőle, gáztepsi hátulján. Kb. fél centiméteres vastagságra nyújtjuk.
A sárga piskótához 5 tojásból piskótát készítünk, aminek a mérete akkora legyen, mint a két kakaós tésztáé. Közben a krémet is elkészítjük. A tejből és a lisztkeverékből sűrű besamelt főzünk, ha kihűlt akkor habosra keverjük a vajjal és az édesítőkkel, ízesítjük rummal és vaníliaőrleménnyel. Végül összeállítjuk a süteményt.
Alulra egy kakaós lap kerül, aztán rákenjük a krém felét, aztán jöhet a piskóta, ismét a krém, végül a másik kakaós tészta. Egy éjszakát kell pihentetni, hogy megpuhuljon. A tálaláskor esetleg megszórhatjuk porrá őrőlt eritrittel.
Hozzávalók/bevásárlólista
a kakaós tésztához
-15 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-15 dkg Zellei Tündi gluténmenets lisztkeverék 500g
-5 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-2 evőkanál holland kakaópor
-csipet himalája só
-1 evőkanál olívaolaj
-annyi tej/növényi tej hogy jól nyújtható tésztát kapjunk
a piskótához
-5 tojás
-5 evőkanál eritrit
-5 evőkanál Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
a krémhez
-5 dl tej/növényi tej
-5 evőkanál Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
– 25 dk vaj/bio margarin
-5 dkg eritrit porrá őrőlve
-2-3 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1-2 evőkanál rum
-vaníliaőrlemény