Gluténmentes mézeskalács Zelleitündi módra

Karácsonykor elmaradhatatlan a mézeskalács, ami finom pihe puha és ráadásul gluténmentes is.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót a mézeskalács fűszert és a szódabikarbónát. Végül a tojások sárgáját és a mézhelyettesítőt. Ha esetleg száraznak érezzük a tésztát, akkor tegyünk hozzá egy kis vizet vagy tejet. 30 percre hűtőbe tesszük a tésztát. Fél centi vastagra nyújtjuk és tetszőlegesen kiszaggatjuk. 180 C fokon 8-10 percig sütjük. Ha kihűlt, kidíszítjük a porá őrőlt eritrittel felvert tojásfehérjével, amit nyomózsákba teszünk, és azzal rajzoljuk meg a mézeskalácsainkat. Az utóbbi el is hagyható és dióval, vagy mandulával díszíthetjük a tetjét és azzal együtt sütjük meg a kiszúrt mézeskalácsokat.

Bevásárlólista/hozzávalók

-17 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-8-10 dkg mézhelyettesítő esetleg méz

-csipet só

-fél teáskanál szódabikarbóna

-6 dkg vaj

-1 tojássárga

-1,5 teáskanál mézeskalács fűszer

a tetejére

-1 tojásfehérje

-5 dkg porrá őrőlt eritrit

-dió vagy mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.