Gluténmentes málnás-mascarponés sütemény Zelleitündi módra

Mennyei puha kevert sütemény mascarponéval és málnával gluténmentesen.A video róla a YouTube csatornámon itt nézhető meg.

Elkészítés módja

A narancs héját levágjuk, úgy hogy a fehér részéből ne kerüljön bele, mert az elkeserítené a süteményt. A levágott narancs héját az édesítőkkel együtt aprítógépbe tesszük és finomra aprítjuk. Csodás narancsos illata lesz. A puha vajat habosra keverjük az édesítős aprított narancshéjjal, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egyenként a tojásokat. Szép habosra keverjük. Közben hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a rumot is. A lisztkeveréket a sütőporral és a sóval elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Szépen kikeverjük, majd egy hosszúkás sütőpapírral bélelt formába öntjük. A málnával megszórjuk a tetejét, amit kicsit le is nyomkodunk. Díszítésként szeletelt mandulával meghintjük. 180 C fokon 50-60 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt szeleteljük. Az íze mennyei narancsos, a málnától kicsit savanykás, a mascarponétól pedig puha és omlós sütemény.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-8 dkg eritrit

-2 evőkanál 1:4 édesítő

-1,5 teáskanál sütőpor

-csipet só

-1 narancs héja

-10 dkg vaj

-18 dkg mascarpone

-2 nagyobb tojás

-1 teáskanál vanília kivonat

-1 teáskanál rum

a tetejére

-15 dkg málna (lehet fagyasztott is)

-szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.