Mennyei puha kevert sütemény mascarponéval és málnával gluténmentesen.A video róla a YouTube csatornámon itt nézhető meg.
Elkészítés módja
A narancs héját levágjuk, úgy hogy a fehér részéből ne kerüljön bele, mert az elkeserítené a süteményt. A levágott narancs héját az édesítőkkel együtt aprítógépbe tesszük és finomra aprítjuk. Csodás narancsos illata lesz. A puha vajat habosra keverjük az édesítős aprított narancshéjjal, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egyenként a tojásokat. Szép habosra keverjük. Közben hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a rumot is. A lisztkeveréket a sütőporral és a sóval elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Szépen kikeverjük, majd egy hosszúkás sütőpapírral bélelt formába öntjük. A málnával megszórjuk a tetejét, amit kicsit le is nyomkodunk. Díszítésként szeletelt mandulával meghintjük. 180 C fokon 50-60 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt szeleteljük. Az íze mennyei narancsos, a málnától kicsit savanykás, a mascarponétól pedig puha és omlós sütemény.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-8 dkg eritrit
-2 evőkanál 1:4 édesítő
-1,5 teáskanál sütőpor
-csipet só
-1 narancs héja
-10 dkg vaj
-18 dkg mascarpone
-2 nagyobb tojás
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 teáskanál rum
a tetejére
-15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
-szeletelt mandula