Túrótorta almával Zelleitündi módta

Ez a rusztikus túrótorta almával a gyermekkorom finom süteményeit idézi.

A video róla a YouTube csatornámon itt nézhető meg.

Elkészítés módja

A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, végül a tejet is hozzákeverjük. A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Ezután jöhet bele az egyik alma tisztítva, kockára vágva, amit beleforgatunk a tésztába. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Megtisztított, cikkekre vágott almával kirakjuk a tetejét. Kókuszcukorral meghinthetjük az almákat, ha szeretnénk, hogy finoman rákaramellizálódjon. 180 C fokon 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel díszítjük, majd tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-25 dkg túró

-7 dkg eritrit

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-2 tojás

-1 citrom reszelt héja 

-fél citrom leve

-0,5 dl tej

-1 cs sütőpor

-1 alma kockára vágva

a tetejére

-1 alma cikkekre vágva

-kókuszcukor (opcionális, akinek belefér a diétájába)

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.