Gluténmentes málnás-túrós lepény Zelleitündi módra

Egyszerű málnás-túrós lepény gluténmentesen.

Elkészítés módja

A túrót a tojások sárgájával az eritrittel és a négyszeres édesítővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat is. Belefacsarjuk a citrom levét és reszelt héját, hozzáadjuk a vaníliaőrleményt és a csipet sót. A lisztkeveréket a sütőporral elkeverjük és a túrós masszához adjuk. Végül a tojások fehérjét habbá varjük és óvatosan a tésztához keverjük, ezzel fellazítjuk a tésztát. 22 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és 25-30 dkg friss málnával megszórjuk a tetejét némelyiket kicsit belenyomkodva a tésztába. 180 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg túró

-2 tojás

-10 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-fél citrom leve, héja

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-8 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-1 teáskanál sütőpor

-csipet himalája só 

-4 dkg puha vaj

-25-30 dkg friss málna (fagyasztott is lehet)

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.