Egyszerű málnás-túrós lepény gluténmentesen.
Elkészítés módja
A túrót a tojások sárgájával az eritrittel és a négyszeres édesítővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat is. Belefacsarjuk a citrom levét és reszelt héját, hozzáadjuk a vaníliaőrleményt és a csipet sót. A lisztkeveréket a sütőporral elkeverjük és a túrós masszához adjuk. Végül a tojások fehérjét habbá varjük és óvatosan a tésztához keverjük, ezzel fellazítjuk a tésztát. 22 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és 25-30 dkg friss málnával megszórjuk a tetejét némelyiket kicsit belenyomkodva a tésztába. 180 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg túró
-2 tojás
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-fél citrom leve, héja
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-8 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-1 teáskanál sütőpor
-csipet himalája só
-4 dkg puha vaj
-25-30 dkg friss málna (fagyasztott is lehet)