Gluténmentes pizza prosciuttoval Zelleitündi módra

Ellenállhatatlan pizza készíthető a gluténmentes lisztkeverékemből is. 🙂 

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szárított élesztőt a sót, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passattát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen négyfelé osztjuk, vagy kétfelé, akkor nagyobb pizzákat kapunk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 190 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, majd a mozarella kerül rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 10 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Rátesszük a prosciuttot, friss bazsalikomlevelet és a ruccolát.  

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-2 teáskanál szárított élesztő

– fél teáskanál himalája só 

-1 evőkanál olaj

-240 g langyos víz 

a paradicsomszószhoz

-3 dl passatta

-só, bors

-2 evőkanál olívaolaj

-1 kis csokor friss bazsalikom

a feltéthez

-mozzarella 

-friss bazsalikomlevél

-prosciutto

-ruccola

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.