Ellenállhatatlan pizza készíthető a gluténmentes lisztkeverékemből is. 🙂
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szárított élesztőt a sót, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passattát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen négyfelé osztjuk, vagy kétfelé, akkor nagyobb pizzákat kapunk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 190 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, majd a mozarella kerül rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 10 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Rátesszük a prosciuttot, friss bazsalikomlevelet és a ruccolát.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-2 teáskanál szárított élesztő
– fél teáskanál himalája só
-1 evőkanál olaj
-240 g langyos víz
a paradicsomszószhoz
-3 dl passatta
-só, bors
-2 evőkanál olívaolaj
-1 kis csokor friss bazsalikom
a feltéthez
-mozzarella
-friss bazsalikomlevél
-prosciutto
-ruccola