Gluténmentes mascarponés narancsos piskótatekercs Zelleitündi módra

Könnyű finom karácsonyi desszert mascarponéval és naranccsal. 

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a lisztkeveréket elkeverjük a holland kakaóporral és lazán elkeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és 180 C -os sütőben 8-10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kisült akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt még melegen, aztán feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét és a tejszínt együtt habbá verjük, amiből egy habos krémünk lesz, majd hozzáadjuk az édesítőt, vaníliát a narancs levét és héját. A piskótalapot kitekerjük és megkenjük a mascarponés krémmel. Feltekerjük, kakaóporral meghintjük és csokoládéforgáccsal díszítjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-6 tojás

-5 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-2 evőkanál holland kakaópor

-6 evőkanál Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

a krémhez

-25 dkg laktózmentes mascarpone

-2,5 dl laktózmentes habbá verhető tejszín

-fél narancs leve és héja

-2 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-1 kávéskanál vanília őrlemény vagy kivonat

a díszítéshez kakaópor és csokiforgács

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.