Könnyű finom karácsonyi desszert mascarponéval és naranccsal.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a lisztkeveréket elkeverjük a holland kakaóporral és lazán elkeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és 180 C -os sütőben 8-10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kisült akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt még melegen, aztán feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét és a tejszínt együtt habbá verjük, amiből egy habos krémünk lesz, majd hozzáadjuk az édesítőt, vaníliát a narancs levét és héját. A piskótalapot kitekerjük és megkenjük a mascarponés krémmel. Feltekerjük, kakaóporral meghintjük és csokoládéforgáccsal díszítjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-6 tojás
-5 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 evőkanál holland kakaópor
-6 evőkanál Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
a krémhez
-25 dkg laktózmentes mascarpone
-2,5 dl laktózmentes habbá verhető tejszín
-fél narancs leve és héja
-2 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-1 kávéskanál vanília őrlemény vagy kivonat
a díszítéshez kakaópor és csokiforgács