Mennyei Rákóczi túrós készült cukor nélkül gluténmentesen.
Elkészítés módja
A tésztához a lisztkeveréket az eritritet a sütőport és a vajat elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt, közepes keménységű, omlós tésztát készítünk. Folpackba csomagoljuk és fél órát a hűtőben pihentetjük. Közben a krémet összeállítjuk. A túrót az édesítőkkel, vaníliaőrleménnyel és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a lisztkeveréket a citromhéjat és a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjét keményre verjük, és a legvégén óvatosan a túrókrémhez adjuk. A tésztát kinyújtjuk, egy nagyobb méretű 30×30-as sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk gluténmentes morzsával és a túrókrémet rásimítjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét keményre habosítjuk és az eritrittel fényesre keverjük. Nyomozsákba tesszük egy csillagcsöves kinyomó formával a végén. A süteményt kivesszük és megrácsozzuk a tojásfehérjével. A rácsok közötti részt, pedig kitöltjük cukormentes baracklekvárral. Ezután még betesszük a sütőbe 5-7 percre. Ha kihűlt szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-12 dkg vaj
-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-1 tojássárga
-1 dl tejföl
-1 cs sütőpor
-csipet só
-reszelt citromhéj
a túrókrémhez
-1 kg házi túró
-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-4 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-citromhéj
-vaníliaőrlemény vagy vanília kivonat
-5 dkg mazsola
-3 tojássárga
-1 tojás felvert fehérje
-1 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
tetejére a tojásfehérje habhoz
-3 tojásfehérje
-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-házi cukormentes baracklekvár