Gluténmentes Rákóczi túrós Zelleitündi módra

Mennyei Rákóczi túrós készült cukor nélkül gluténmentesen.

Elkészítés módja

A tésztához a lisztkeveréket az eritritet a sütőport és a vajat elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt, közepes keménységű, omlós tésztát készítünk. Folpackba csomagoljuk és fél órát a hűtőben pihentetjük. Közben a krémet összeállítjuk. A túrót az édesítőkkel, vaníliaőrleménnyel és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a lisztkeveréket a citromhéjat és a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjét keményre verjük, és a legvégén óvatosan a túrókrémhez adjuk. A tésztát kinyújtjuk, egy nagyobb méretű 30×30-as sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk gluténmentes morzsával és a túrókrémet rásimítjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét keményre habosítjuk és az eritrittel fényesre keverjük. Nyomozsákba tesszük egy csillagcsöves kinyomó formával a végén. A süteményt kivesszük és megrácsozzuk a tojásfehérjével. A rácsok közötti részt, pedig kitöltjük cukormentes baracklekvárral. Ezután még betesszük a sütőbe 5-7 percre. Ha kihűlt szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

 -12 dkg vaj

-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-1 tojássárga

-1 dl tejföl

-1 cs sütőpor

-csipet só

-reszelt citromhéj 

a túrókrémhez

-1 kg házi túró

-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-4 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-citromhéj

-vaníliaőrlemény vagy vanília kivonat

-5 dkg mazsola

-3 tojássárga

-1 tojás felvert fehérje

-1 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

tetejére a tojásfehérje habhoz

-3 tojásfehérje

-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-házi cukormentes baracklekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük