Elkészítés módja
Először a ropogós réteghez a kekszet készítjük el. A kekszhez a száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A vajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót. Ha szükséges egy nagyon pici vizet adunk hozzá, ha nagyon száraznak érezzük és nehezen formázható.. Fagyis kanállal kiadagoljuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal jól ellapítjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt akkor 25 dkg kész kekszet összetörünk és 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. Majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába simítjuk és jól lenyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe, addig elkészítjük a krémet, az összes hozzávalót habosra keverjük, majd a ropogós alapra öntjük. 150 C fokos sütőben 35- 40 percig sütjük, majd résnyire kinyitjuk az ajtót, hogy fokozatosan hűljön a sütő, nehogy szétrepedjen a tortánk. Amikor kész még kicsit lágynak tűnhet, de ha a hűtőben minimum 5 órát áll, akkor szépen megdermed. Tálaláskor ízlés szerint gyümölccsel díszítjük a mennyei tortánkat.
Hozzávalók/bevásárlólista
a ropogós réteghez a keksz receptje
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-8 dkg kókuszreszelék
-10 dkg gluténmentes zabpehely
-12,5 dkg vaj/kókuszolaj
-8 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-2 dkg Négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 tojás
-ha szükséges 1-2 evőkanál víz
a kész keksz összekeveréséhez
-5 dkg olvasztott vaj
a krémhez
-25 dkg mascarpone vagy kókuszkrém
-25 dkg krémtúró vagy tofu
-2 tojás
-5 dkg eritrit
-1 dkg négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-pár csepp friss citrom leve