Egyszerűen nagyszerű kevert szilvás sütemény gluténmentesen.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília kivonatot a rumot, majd az olvasztott vajat a reszelt citrom héjat a levét és a tejfölt is. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, alaposan összekeverjük, végül a tojásos keverékhez adjuk. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a félbe vágott szilvákat minél sűrűbben annál jobb. A végén őrőlt fahéjjal meghintjük a tetejét. 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-7 dkg eritrit
-2 evőkanál négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat/vanília őrlemény
-fél citrom reszelt héja és leve
-1 evőkanál rum
-egy csipet só
-10 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj
-3 tojás
-1 cs sütőpor
-175 ml tejföl/kókuszjoghurt
-35 dkg szilva
-őrőlt fahéj