Gluténmentes fahéjas szilvás sütemény Zelleitündi módra

Egyszerűen nagyszerű kevert szilvás sütemény gluténmentesen.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília kivonatot a rumot, majd az olvasztott vajat a reszelt citrom héjat a levét és a tejfölt is. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, alaposan összekeverjük, végül a tojásos keverékhez adjuk. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a félbe vágott szilvákat minél sűrűbben annál jobb. A végén őrőlt fahéjjal meghintjük a tetejét. 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-7 dkg eritrit 

-2 evőkanál négyszeres édesítő 

-1 teáskanál vanília kivonat/vanília őrlemény

-fél citrom reszelt héja és leve

-1 evőkanál rum

-egy csipet só

-10 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj

-3 tojás

-1 cs sütőpor

-175 ml tejföl/kókuszjoghurt

-35 dkg szilva

-őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.