Elkészítés módja
A lisztkeverékeket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe 15 percre. A tésztát kétharmad, egyharmad részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. 26 cm-es sütőpapírral bélelt kivehető aljú pite formába helyezzük a tésztát majd a szilvalekvárral megtöltjük. A maradék tésztát is kinyújtjuk és felcsíkozzuk és berácsozzuk vele a pite tetejét. Megkenjük felvert tojással. 180 c fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-15 dkg vaj /biomargarin
-2 db tojássárga
-5 Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-2,5 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)
-2-3 púpos evőkanál tejföl/ növényi joghurt
-2 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só
-fél citrom reszelt héja
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-házi készítésű cukormentes szilvalekvár (elkészítése itt)
a tetejére 1 tojás felverve