Gluténmentes Pasta carbonara Zelleitündi módra

   

Az egyik kedvenc Olasz tésztám a pasta carbonara, amit frissen készült gluténmentes spagettiből készítettem.

Elkészítés módja

A frissen készült tésztához a tojásokat a liszttel az olívaolajjal és a sóval síma tésztává gyúrjuk. Tésztagéppel kinyújtjuk és spagettivágóval formázzuk. Forró lobogó sós vízben 5-7 perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. Közben elkészítjük a tojásos mártást. A bacont vagy a prosciutto sonkát megpirítjuk egy pici olívaolajon, majd hozzáadunk egy egész gerezd fokhagymát. Ha a sonka megpirult a fokhagymát kivesszük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a reszelt pecorino sajtot és parmezán sajtot. A sonkáhz adjuk a kifőtt, leszűrt tésztát majd levesszük a tűzről és nagyon gyors keverés közben hozzáöntjük a tojásos keveréket. Ha túl sűrű akkor tehetünk a tészta vízéből hozzá. Reszel parmezánnal és frissen reszelt borssal tálaljuk.

Hozzávalók/bevásárlólista a tésztához

-3 tojás

-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-só

Hozzávalók/bevásárlólista a mártáshoz 

-2 egész tojás

-2 tojássárga

-7 dkg pecorino sajt

-7 dkg parmezán sajt

-só

-bors

– 2 gerezd fokhagyma

-20 dkg bacon vagy prosciutto sonka

-pici olívaolaj 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük