Az egyik kedvenc Olasz tésztám a pasta carbonara, amit frissen készült gluténmentes spagettiből készítettem.
Elkészítés módja
A frissen készült tésztához a tojásokat a liszttel az olívaolajjal és a sóval síma tésztává gyúrjuk. Tésztagéppel kinyújtjuk és spagettivágóval formázzuk. Forró lobogó sós vízben 5-7 perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. Közben elkészítjük a tojásos mártást. A bacont vagy a prosciutto sonkát megpirítjuk egy pici olívaolajon, majd hozzáadunk egy egész gerezd fokhagymát. Ha a sonka megpirult a fokhagymát kivesszük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a reszelt pecorino sajtot és parmezán sajtot. A sonkáhz adjuk a kifőtt, leszűrt tésztát majd levesszük a tűzről és nagyon gyors keverés közben hozzáöntjük a tojásos keveréket. Ha túl sűrű akkor tehetünk a tészta vízéből hozzá. Reszel parmezánnal és frissen reszelt borssal tálaljuk.
Hozzávalók/bevásárlólista a tésztához
-3 tojás
-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-só
Hozzávalók/bevásárlólista a mártáshoz
-2 egész tojás
-2 tojássárga
-7 dkg pecorino sajt
-7 dkg parmezán sajt
-só
-bors
– 2 gerezd fokhagyma
-20 dkg bacon vagy prosciutto sonka
-pici olívaolaj