Gluténmentes meggyes-mákos torta Zelleitündi módra

   

A mák a meggy és a citrom nagyon jól passzolnak egymáshoz ebben a süteményben.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat a citrom levét és a reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a mákot, amit a sütőporral és a sóval elkevertünk és így is habosra keverjük. Ha sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy-két evőkanál tejet. Sütőpapírral bélelt vajazott, 22 vagy 26 cm-es tortaformába simítjuk. A lecsepegtetett meggy darabokat a tetejére helyezzük, megszórjuk egy kis fahéjjal, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 45-55 perc.

Bevásárlólista/hozzávalók

-7 dkg eritrit

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia

-15 dkg puha vaj

-2 egész tojás

-fél citrom leve és héja

-pici só

-7,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)

-7,5 dkg darált mák

-2 teáskanál sütőpor

-30 dkg magozott meggy (fagyasztott)

-a tetejére őrőlt fahéj, amennyiben szeretjük

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük