A mák a meggy és a citrom nagyon jól passzolnak egymáshoz ebben a süteményben.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat a citrom levét és a reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a mákot, amit a sütőporral és a sóval elkevertünk és így is habosra keverjük. Ha sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy-két evőkanál tejet. Sütőpapírral bélelt vajazott, 22 vagy 26 cm-es tortaformába simítjuk. A lecsepegtetett meggy darabokat a tetejére helyezzük, megszórjuk egy kis fahéjjal, majd 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 45-55 perc.
Bevásárlólista/hozzávalók
-7 dkg eritrit
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia
-15 dkg puha vaj
-2 egész tojás
-fél citrom leve és héja
-pici só
-7,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)
-7,5 dkg darált mák
-2 teáskanál sütőpor
-30 dkg magozott meggy (fagyasztott)
-a tetejére őrőlt fahéj, amennyiben szeretjük