Gluténmentes meggyes sütemény Zelleitündi módra

   

Egyszerűen nagyszerű meggyes kevert sütemény gluténmentesen.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd az olvasztott kókuszolajat a reszelt citrom héjat a levét és a tejfölt is. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, alaposan összekeverjük, végül a tojásos keverékhez adjuk. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a meggy szemeket, néhányat kicsit belenyomkodhatunk. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-7 dkg eritrit 

-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 teáskanál vanília kivonat/vanília őrlemény

-fél citrom reszelt héja és leve

-egy csipet só

-10 dkg olvasztott kókuszolaj

-3 tojás

-1 cs sütőpor

-175 ml tejföl/kókuszjoghurt

-35 dkg magozott fagyasztott meggy

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük