Elkészítés módja
A lisztkeverékeket kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát az édesítőt a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Majd jöhet a kókusz vaj, a langyos növényi tej, kókusztejszín a kókuszjoghurt a vanília kivonat és a frissen facsart citromlé. Elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, először nokedli szerű tésztát kapunk, majd szépen összeáll, amit pár percig gyúrunk, és egy szép kelt tésztává áll össze. Letakarjuk és 15 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a köles túrókrémet. 1,5 dl kölest háromszoros enyhén sós vízben puhára főzünk, majd kihűtjük, beízesítjük az összes hozzávalóval együtt és elkeverjük. Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra és 12 egyenlő kockára vágjuk. Mindegyik tészta kocka közepébe egy jó adag köles túrókrémet töltünk és a tészta négy sarkát középen összecsípjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük szilva vagy baracklekvárral, amihez egy kis vizet teszünk, hogy kenhető legyen. 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/Hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmenets lisztkeverék 500g
-1 teáskanál szódabikarbóna
-fél citrom reszelt héja és leve
-2 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium négyszeres édesítő
-1 evőkanál kókuszjoghurt
-3 dkg kókuszvaj
-120 g kókusztejszín
-200g langyos növényi tej
a köles túróhoz
-1,5 dl köles megfőzve háromszoros enyhén sós vízben
-1 citrom reszelt héja
-vanília őrlemény vagy kivonat
-3-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
a tetejére a kenéshez cukormentes szilvalekvár vagy baracklekvár