Gluténmentes vegán köles túrós táska Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A lisztkeverékeket kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát az édesítőt a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Majd jöhet a kókusz vaj, a langyos növényi tej, kókusztejszín a kókuszjoghurt a vanília kivonat és a frissen facsart citromlé. Elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, először nokedli szerű tésztát kapunk, majd szépen összeáll, amit pár percig gyúrunk, és egy szép kelt tésztává áll össze. Letakarjuk és 15 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a köles túrókrémet. 1,5 dl kölest háromszoros enyhén sós vízben puhára főzünk, majd kihűtjük, beízesítjük az összes hozzávalóval együtt és elkeverjük. Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra és 12 egyenlő kockára vágjuk. Mindegyik tészta kocka közepébe egy jó adag köles túrókrémet töltünk és a tészta négy sarkát középen összecsípjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük szilva vagy baracklekvárral, amihez egy kis vizet teszünk, hogy kenhető legyen. 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Bevásárlólista/Hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmenets lisztkeverék 500g

-1 teáskanál szódabikarbóna

-fél citrom reszelt héja és leve

-2 dkg eritrit

-2 dkg Éden Prémium négyszeres édesítő

-1 evőkanál kókuszjoghurt

-3 dkg kókuszvaj

-120 g kókusztejszín

-200g langyos növényi tej

a köles túróhoz

-1,5 dl köles megfőzve háromszoros enyhén sós vízben

-1 citrom reszelt héja

-vanília őrlemény vagy kivonat

-3-4 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

a tetejére a kenéshez cukormentes szilvalekvár vagy baracklekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.