Csodás magvas bagetteket készítettem gluténmentesen.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a friss élesztőt a sót, a zabpelyhet és a magvakat és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 40 percet pihentetünk. Ha megkelt akkor hatfelé osztjuk és enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd óvatosan hosszúkás bagett alakúra formázzuk kb. 10-15 cm-es hosszúságúra. A tetejüket megkenjük egy kis vízzel és a magkeverékbe meghempergetjük a vízes felüket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihentetjük. Bevágjuk késsel a mini bagetteket és 210 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 190 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Az elkészült bagett szénhidráttartalma 23g/100g.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-2 dkg friss élesztő-
fél teáskanál himalája só
-1 evőkanál kókuszolaj
-300 g langyos víz
-2 dkg szezámmag
-2 dkg lenmag
-1,5 dkg tökmag
-2 dkg gluténmentes zabpehely a tetejére plusz magkeverék lenmagból, szezámmagból és gluténmentes zabpehelyből