Nagyon finom cseresznyés morzsás pite készült gluténmentesen és cukormentesen.
Elkészítés módja A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Inkább lágyabb tésztát kapjunk, mert különben nagyon morzsolódik. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyéket és hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát elosztjuk öt részre, négy kisebb 8 cm átmérőjű pite formába nyomkodjuk a tésztát, rátesszük a cseresznyét, majd rámorzsoljuk a maradk tésztát mind a négy kis pite tetejére. Aztán megszórjuk szeletelt mandulával. Ha szeretnénk, egy nagyobb pite formában is megsüthetjük, akkor 22-24 cm-es átmérőjű formát válasszunk. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -30 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg) -15 dkg vaj /biomargarin -1 db tojássárga -1 egész tojás -5 dkg eritrit -2 dkg négyszeres édesítő -2-3 púpos evőkanál tejföl/növényi tejföl -1 teáskanál sütőpor -1 csipet szódabikarbóna -csipet só, reszelt citromhéj Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez -80 dkg magozoztt cseresznye -5 dkg eritrit -csipet fahéj -szeletelt mandula |