Gluténmentes morzsás cseresznyés pite Zelleitündi módra

Nagyon finom cseresznyés morzsás pite készült gluténmentesen és cukormentesen.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Inkább lágyabb tésztát kapjunk, mert különben nagyon morzsolódik. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyéket és hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát elosztjuk öt részre, négy kisebb 8 cm átmérőjű pite formába nyomkodjuk a tésztát, rátesszük a cseresznyét, majd rámorzsoljuk a maradk tésztát mind a négy kis pite tetejére. Aztán megszórjuk szeletelt mandulával. Ha szeretnénk, egy nagyobb pite formában is megsüthetjük, akkor 22-24 cm-es átmérőjű formát válasszunk. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

 Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-15 dkg vaj /biomargarin
-1 db tojássárga
-1 egész tojás
-5 dkg eritrit 
-2 dkg négyszeres édesítő 
-2-3 púpos evőkanál tejföl/növényi tejföl
-1 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só, reszelt citromhéj 

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-80 dkg magozoztt cseresznye
-5 dkg eritrit 
-csipet fahéj
-szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.