Gluténmentes csokitorta baracklekvárral Zelleitündi módra

Csodás csoki torta baracklekvárral gluténmentesen és cukormentesen.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, szép habosra keverjük, majd az írót is hozzáadjuk. A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos lisztes masszához. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába tesszük és 180 C fokon 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk a tortát és bőven megkenjük cukormentes baracklekvárral. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt, szép simára keverjük és a torta tetejére rásimítjuk, majd az oldalára is. Tetszőleges gyümölcsökkel díszíthetjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-3 tojás
-5 dkg Tündi Free Eritrit
-2 dkg Négyszer Édesebb
-8 dkg vaj
-7 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
-2,5 dkg holland kakaópor
-0,5 dl író
-1 teáskanál sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-egy csipet só 
-cukormentes baracklekvár

 a tetejére ganache

-5 dkg cukormentes étcsokoládé min 70 %-os
-70 ml tejszín

 díszítésnek gyümölcsök

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.