Gluténmentes csokitorta baracklekvárral Zelleitündi módra

   

Csodás csoki torta baracklekvárral gluténmenetsen és cukormentesen.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, szép habosra keverjük, majd az írót is hozzáadjuk. A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos lisztes masszához. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába tesszük és 180 C fokon 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk a tortát és bőven megkenjük cukormentes baracklekvárral. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt, szép simára keverjük és a torta tetejére rásimítjuk, majd az oldalára is. Tetszőleges gyümölcsökkel díszíthetjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-3 tojás
-5 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia
-8 dkg vaj
-7 dkg Zellei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-2,5 dkg holland kakaópor
-0,5 dl író
-1 teáskanál sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna-egy csipet só 
-cukormentes baracklekvár a tetejére ganache
-5 dkg cukormentes étcsokoládé min 70 %-os
-70 ml tejszín

 díszítésnek gyümölcsök

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük