Csodás csoki torta baracklekvárral gluténmentesen és cukormentesen.
Elkészítés módja A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, szép habosra keverjük, majd az írót is hozzáadjuk. A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos lisztes masszához. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába tesszük és 180 C fokon 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk a tortát és bőven megkenjük cukormentes baracklekvárral. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt, szép simára keverjük és a torta tetejére rásimítjuk, majd az oldalára is. Tetszőleges gyümölcsökkel díszíthetjük. Bevásárlólista/hozzávalók -3 tojás -5 dkg Tündi Free Eritrit -2 dkg Négyszer Édesebb -8 dkg vaj -7 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg) -2,5 dkg holland kakaópor -0,5 dl író -1 teáskanál sütőpor -1 kávéskanál szódabikarbóna -egy csipet só -cukormentes baracklekvár a tetejére ganache -5 dkg cukormentes étcsokoládé min 70 %-os -70 ml tejszín díszítésnek gyümölcsök |