Gluténmentes szilvalekváros bukta Zelleitündi módra

   

Egy csodás gluténmentes kelt tészta cukormentes házi szilvalekvárral töltve.

Elkészítés módja

Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben (a kimért mennyiségből vesszük el). A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a maradék tejet a tejfölt a sót és hozzáöntjük a száraz anyagokhoz a felfuttatott élesztővel együtt. Elkeverjük, majd kissé átgyúrjuk a tésztát, ami gyúrás közben kicsit magába szívja a nedvességet. Végül a puha vajat vagy a kókuszolajat is hozzáadjuk, majd azzal is átgyúrjuk a tésztát. Letakarva langyos helyen 40 percet pihentetjük. Ha szépen megkelt, akkor téglalap alakúra kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra és 12 egyenlő kockákra felvágjuk. Mindegyik kocka közepébe cukormenets szilvalekvár halmokat teszünk, majd mindkét oldalát behajtva, betekerjük a lekvárt a tésztába és összeillesztjük a tésztákat, úgy hogy a hajtás alulra kerüljön. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé őket, és megkenjük a tetejét egy felvert tojással. További 10-15 percet pihentetjük. 180 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és tálaljuk.

 Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-2 dkg gluténmentes friss élesztő
-1 kávéskanál szódabikarbóna-1 egész tojás-1 evőkanál friss citromlé-fél citrom reszelt héja
-1 csipet só
-2,5 dkg eritrit 
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 evőkanál tejföl/növényi joghurt
-2 dkg vaj/kókuszolaj
-315g tej/növényi tej a töltelékhez
-házi készítésű cukormentes szilvalakvár 

a tetejére

 -1 db tojás 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük