Gluténmentes pizza pane vagyis pizza kenyér, rozmaringgal, durva szemű himalája sóval és fokhagymás chilis olívaolajjal.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az élesztőt elmorzsoljuk a sót hozzáadjuk, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, ha szép vékonyra kinyújtottuk, akkor villával sűrűn megszurkáljuk, meglocsoljuk fokhagymás chilis olívaolajjal, meghintjük durva himalája sóval, frissen őrőlt borssal és friss rozmaringgal. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 230 C fokra előmelegített sütőben 10-11 perc alatt készre sütjük. Ehetjük előételekhez Olasz fogásokhoz, de én magában is imádom.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 dkg friss gluténmentes élesztő vagy 1 teáskanál szárított élesztő
– fél teáskanál himalája só
-1 evőkanál olívaolaj
-260 g langyos víz
a feltéthez
-friss rozmaring
-durva szemű himalája só
-frissen őrőlt bors
a fokhagymás chilis olívaolajhoz
-olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 db chili