Gluténmentes répatorta Zelleitündi módra

   

Finom répatorta készült cukor nélkül gluténmentesen és szénhidrátcsökkentetten. 

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat. A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a narancs levét és héját. A szárazanyagokat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőporral a pirított durvára vágott dióval és a fűszerekkel összekeverjük. A tojásos keverékhez adjuk először az almás-répás keveréket, majd az összekevert szárazanyagokat. 22 cm-es sütőpapírral bélelt csatos tortaformába simítjuk a tésztát, majd 180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt a tejszínt habbá varjük édesítjük és egy kis narancslével és nagrancshéjjal ízesítjük és a kihűlt torta tetejét megkenjük vele. Pirított durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét és narancs darabokkal és árvácskával díszíthetjük a torta tetejét.

Bevásálólista/hozzávalók

-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-3 tojás

-1 cs sütőpor

-7 dkg eritrit 

-1-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1,5 dl olívaolaj

-1 alma

-20 dkg sárgarépa

-1 narancs leve, héja

-5 dkg pirított dió

-1 teáskanál őrőlt fahéj

-1 teáskanál őrőlt gyömbér

a tetejére

-2 dl tejszín

-1 teáskanál eritvia négyszeres édesítő

-1 evőkanál frissen facsart narancslé

-frissen reszelt narancshéj

-5 dkg pirított durvára vágott dió

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük