Finom répatorta készült cukor nélkül gluténmentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat. A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a narancs levét és héját. A szárazanyagokat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőporral a pirított durvára vágott dióval és a fűszerekkel összekeverjük. A tojásos keverékhez adjuk először az almás-répás keveréket, majd az összekevert szárazanyagokat. 22 cm-es sütőpapírral bélelt csatos tortaformába simítjuk a tésztát, majd 180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt a tejszínt habbá varjük édesítjük és egy kis narancslével és nagrancshéjjal ízesítjük és a kihűlt torta tetejét megkenjük vele. Pirított durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét és narancs darabokkal és árvácskával díszíthetjük a torta tetejét.
Bevásálólista/hozzávalók
-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
-3 tojás
-1 cs sütőpor
-7 dkg eritrit
-1-2 evőkanál eritrit+stevia négyszeres édesítő
-1,5 dl olívaolaj
-1 alma
-20 dkg sárgarépa
-1 narancs leve, héja
-5 dkg pirított dió
-1 teáskanál őrőlt fahéj
-1 teáskanál őrőlt gyömbér
a tetejére
-2 dl tejszín
-1 teáskanál eritvia négyszeres édesítő
-1 evőkanál frissen facsart narancslé
-frissen reszelt narancshéj
-5 dkg pirított durvára vágott dió