Finom sós sajtos rudak gluténmentesen.
A lisztkeveréket a hideg vajjal a sütőporral és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Ne legyen kemény a tészta, mert akkor pihentetés után nehezen kezelhető lesz és törni fog. Az útifűmaghéjliszt még folyamatosan szívja magába a nedvességet. Folpackba csomagolva fél vagy 1 órát pihenetejük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, megkenjük egy felvert tojással, és rudakat vágunk belőle. Megszórjuk tetszőlegesen sajttal vagy kétféle szezámmaggal és köménymaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Három nagy tepsi lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
-50 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-25 dkg vaj
-2 tojás
-1 csomag sütőpor
-3 teáskanál só
-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta
a tetetére
-1 tojás
-reszelt sajt