Gluténmentes sajtos rudak Zelleitündi módra

Finom sós sajtos rudak gluténmentesen.

A lisztkeveréket a hideg vajjal a sütőporral és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Ne legyen kemény a tészta, mert akkor pihentetés után nehezen kezelhető lesz és törni fog. Az útifűmaghéjliszt még folyamatosan szívja magába a nedvességet. Folpackba csomagolva fél vagy 1 órát pihenetejük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, megkenjük egy felvert tojással, és rudakat vágunk belőle. Megszórjuk tetszőlegesen sajttal vagy kétféle szezámmaggal és köménymaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Három nagy tepsi lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-50 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 

-25 dkg vaj

-2 tojás

-1 csomag sütőpor

-3 teáskanál só

-annyi tejföl hogy összeálljon a tészta

a tetetére 

-1 tojás

-reszelt sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.