Gluténmentes sós kiflik Zelleitündi módra

Mennyei sós kiflik készültek gluténmentesen.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az elmorzsolt élesztőt a sütőport a fruktózt a sót, és összekeverjük. A langyos tejet az olvasztott vajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Ha megkelt akkor  gombócot formázunk belőle és enyhén lisztezett felületen óvatosan kinyújtjuk, nyolc cikkre vágjuk. Majd feltekerjük a szélesebb felénél és kifli formájúra hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 10 percet pihentetjük. Pici vízzel vagy kókuszolajjal megkenjük a tetejüket és megszórjuk durva himalája sóval. 190 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 
-1,5 dkg friss élesztő
-1 teáskanál sütőpor
-fél teáskanál himalája só 
-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, akinek belefér a diétájába, de elhagyható 
-4 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj 
-230 g tej/növényi teja tetejére esetleg durva szemű himalája só

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.