Kakaós madeleine Zelleitündi módra

Finom francia tea sütemény kakaóval megbolondítva.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel jól kihabosítjuk, majd a lisztkeveréket  a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük. Majd két részletben hozzáadjuk az olvasztott de nem forró vajat és a sütőporos, kakaós lisztkeveréket. Óvatosan elkeverjük és 20 percre a hűtőbe tesszük. Kivajazott enyhén kilisztezett madeleine formákba öntjük a tésztát (ha szilikonos formánk van, akkor azt nem kell kivajazni) és 180 C fokos sütőben készre sütjük kb. 10-12 perc alatt. Kb. 20 db lesz belőle.

Nagyon egyszerű és finom mutatós sütemények, amiket bárhogyan ízesíthetünk. A kész madeleineket belemárthatjuk olvasztott étcsokiba és estleg kókuszreszelékkel megszórhatjuk az étcsokis részt, vagy egyszerűen mint a képen porrá őrőlt eritrittel szórjuk meg.

Bevásárlólista/hozzávalók

-12 dk Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-1,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor 

-8 dkg eritrit 

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-7 dkg olvasztott vaj

-3 tojás

-1 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat

a dísíztéshez porrá őrőlt eritrit

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.