Finom francia tea sütemény kakaóval megbolondítva.
Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel jól kihabosítjuk, majd a lisztkeveréket a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük. Majd két részletben hozzáadjuk az olvasztott de nem forró vajat és a sütőporos, kakaós lisztkeveréket. Óvatosan elkeverjük és 20 percre a hűtőbe tesszük. Kivajazott enyhén kilisztezett madeleine formákba öntjük a tésztát (ha szilikonos formánk van, akkor azt nem kell kivajazni) és 180 C fokos sütőben készre sütjük kb. 10-12 perc alatt. Kb. 20 db lesz belőle.
Nagyon egyszerű és finom mutatós sütemények, amiket bárhogyan ízesíthetünk. A kész madeleineket belemárthatjuk olvasztott étcsokiba és estleg kókuszreszelékkel megszórhatjuk az étcsokis részt, vagy egyszerűen mint a képen porrá őrőlt eritrittel szórjuk meg.
Bevásárlólista/hozzávalók
-12 dk Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor
-8 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-7 dkg olvasztott vaj
-3 tojás
-1 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat
a dísíztéshez porrá őrőlt eritrit