Az új gluténmentes szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből csodás kakaós csigák készültek.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a szárított élesztőt az édesítőt a csipet sót és a reszelt citromhéjat. A vajat elmorzsoljuk benne, majd jöhet hozzá a langyos tej és a vanília kivonat. Elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, először nokedli szerű tésztát kapunk, majd szépen összeáll, amit pár percig gyúrunk, és egy szép kelt tésztává áll össze. Letakarjuk és 30 percet pihentetjük. Esetleg kelesztőtálba tesszük és 30-40 C fokra melegített sütőben kelesztjük. Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük egy kis vízzel és a kakaópor édesítő keverékét rásimítjuk és szorosan feltekerjük a tésztát, mint a beiglit. 3-4 cm-es darabokat vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és enyhén lelapítunk. 10 percet pihentetjük és 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék
-fél csomag gluténmentes szárított élesztő
-1 tojás
-5 dkg vaj/kókuszolaj
-csipet só
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-295g langyos tej/növényi tej
-reszelt citromhéj
a töltelékhez
-3-4 evőkanál holland kakaópor
-4 dkg Éden Pémium Eritvia négyszeres édesítő