Gluténmentes szezámmagos croissant Zelleitündi módra

Mindenmentes croissantok készültek szezámmaggal.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a friss élesztőt a sót és összekeverjük. A langyos növényi tejet a kókuszvajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 20 percet pihentetünk. Ha megkelt akkor kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát, kb. fél cm vastagra és háromszögekre felvágjuk az egész tésztát. Megkenjük olvasztott kókuszvajjal, enyhén megsózzuk és a szélesebb felétől feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tetejüket is kicsit megkenjük kókuszvajjal. Szezámmaggal meghintjük a tetejüket és 10-15 percet még pihentetjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint fogyaszthatjuk magában, vagy mindenféle finomsággal szendvicsként.  

Bevásárlólista/hozzávalóka tésztához

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-2 dkg friss élesztő-fél teáskanál himalája só 

-1 evőkanál kókuszvaj

-390 g langyos növényi tej vagy víz a kenéshez-kókuszvaj a tetejére-szezámmag

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.