Elkészítés módja
A lisztkeverékeket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe 15 percre. A tésztát kétharmad, egyharmad részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. Négy kisebb kivehető aljú pite formába tesszük vagy egy nagyobb 26 cm-es sütőpapírral bélelt kivehető aljú pite formába helyezzük a tésztát majd a szilvalekvárral megtöltjük. A maradék tésztát is kinyújtjuk és különböző méretű szívecske alakú formával kiszúrjuk, amit a tetejére helyezünk. A tetejét megkenhetjük felvert tojással. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-15 dkg vaj /biomargarin
-2 db tojássárga
-5 eritrit
-2,5 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)
-2-3 púpos evőkanál tejföl/ növényi joghurt
-2 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só
-fél citrom reszelt héja
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-házi készítésű cukormentes szilvalekvár