Habkönnyű gluténmentes lúdláb torta, nem a klasszikus vajas verzió.
Elkészítés módja
A krém elkészítésével kezdjük. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk az étcsokoládét és homogénre keverjük, ízesítjük őrőlt vaníliával. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat az eritrittel habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután jöhet az olvasztott étcsokoládé és a víz. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral és a vajas csokoládés masszához adjuk. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 C fokon készre sütjük 30-35 prc alatt. A lehűtött csokis tejszínt másnap sűrű krémmé verjük robotgép segítségével, közben folyamatosan hozzáadjuk a zselatin fixet. A tortaformába visszatesszük a piskótát, meglocsoljuk egy kis rummal, majd rászórjuk a magozott meggyeket. Ezután rásimítjuk a csokikrémet és 2 órára a hűtőbe tesszük. A tortát óvatosan körbevágjuk, levesszük róla a tortaforma oldalát és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-12,5 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)
-1 teáskanál sütőpor
-3 evőkanál víz
-3 tojás
-12,5 dkg vaj
-12,5 dkg eritrit
a krémhez
-22,5 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os
-5 dl tejszín
-1 cs zselatinfix
-vaníliaőrlemény
-20 dkg magozott meggy
-3 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)
-rum
a díszítéshez csokoládé forgács