Gluténmentes lúdláb torta Zelleitündi módra

   

Habkönnyű gluténmentes lúdláb torta, nem a klasszikus vajas verzió.

Elkészítés módja

A krém elkészítésével kezdjük. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk az étcsokoládét és homogénre keverjük, ízesítjük őrőlt vaníliával. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat az eritrittel habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután jöhet az olvasztott étcsokoládé és a víz. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral és a vajas csokoládés masszához adjuk. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 C fokon készre sütjük 30-35 prc alatt. A lehűtött csokis tejszínt másnap sűrű krémmé verjük robotgép segítségével, közben folyamatosan hozzáadjuk a zselatin fixet. A tortaformába visszatesszük a piskótát, meglocsoljuk egy kis rummal, majd rászórjuk a magozott meggyeket. Ezután rásimítjuk a csokikrémet és 2 órára a hűtőbe tesszük. A tortát óvatosan körbevágjuk, levesszük róla a tortaforma oldalát és csokoládéforgáccsal díszítjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-12,5 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)

-1 teáskanál sütőpor

-3 evőkanál víz

-3 tojás

-12,5 dkg vaj

-12,5 dkg eritrit 

a krémhez

-22,5 dkg cukormentes étcsokoládé 70%-os

-5 dl tejszín

-1 cs zselatinfix

-vaníliaőrlemény

-20 dkg magozott meggy

-3 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)

-rum 

a díszítéshez csokoládé forgács

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük