Nagyon finom galuska készíthető az új Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverékből.
Elkészítés módja
A nokedlihez a két tojást a sóval felverjük, majd hozzáadunk egy dl vizet és a kimért lisztkeveréket. Ha szükséges, akkor még teszünk hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb galuska tésztát kapjunk. Ez azért fontos, mert ha a bekevert tésztánk keményebb, akkor a főzés után a galuska kemény és rágós lesz. Két percet pihentetjük a bekevert galuska tésztát, majd forró, sós vízbe beleszaggatjuk és pár perc alatt kifőzzük. Én kézzel szoktam szaggatni kizárólag a nokedlit, mert Édesanyámtól így láttam, ráadásul finomabb is. Leszűrjük, leöblítjük a kész nokedlit. Egy serpenyőben pici vajat forrósítunk, amiben a kiszagatott galuskát átforgatjuk, majd ráöntjük a felvert két tojást és az egészet átforgatjuk. Én szeretem, ha a tojást picit lágyabbra hagyom, nem sütöm meg teljesen. Ecetes jégsalátával vagy fejes salátával tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-2 tojás
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-annyi víz, hogy lágyabb galuska tésztát kapjunk
-nagy csipet só
-plusz 2 tojás
-nagy csipet só
-pici vaj
a tálaláshoz ecetes jégsaláta