Gluténmentes túrófánk Zelleitündi módra

Pár hozzávalóból, gyors és nagyon finom gluténmentes túrófánk készíthető.

Elkészítés módja

A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket a csipet sót a vaníliát és a két egész tojást. Jól kikeverjük, ezután jöhet a sütőporral elkevert lisztkeverék és a reszelt narancshéj. Az egészet összegyúrjuk, és diónyi nagyságú gombócokat formálunk belőlük. 24 db lesz belőle. Forró bő olajban kisütjük, több részletben. Kicsit tovább kell sütni, ezért közepes lángon süssük. Ha kisültek papírtörlőre szedjük, aztán tálaljuk porrá őrőlt eritrittel. Cukormentes baracklekvárral vagy csokoládé esetleg vanília öntettel kínálhatjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg túró

-12,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-2 egész tojás

-3 dkg eritrit

-1 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)

-2 teáskanál sütőpor

-csipet só

-1 kávéskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat

-reszelt narancshéj vagy citromhéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük