Elkészítés módja
Először a ropogós réteget készítjük el. A mandulát forró száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk vagy leaprítjuk. A zabpehellyel az édesítőkkel és a többi hozzávalóval elkeverjük. Majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába simítjuk és jól lenyomkodjuk. 180C fokos sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Addig elkészítjük a krémet, az összes hozzávalót habosra keverjük, majd a ropogós alapra öntjük. 150 C fokos sütőben 50- 60 percig sütjük, majd résnyire kinyitjuk az ajtót, hogy fokozatosan hűljön a sütő, nehogy szétrepedjen a tortánk. Amikor kész még kicsit lágynak tűnhet, de ha a hűtőben minimum 5 órát áll, akkor szépen megdermed. Tálaláskor eperrel díszítjük a mennyei tortánkat.
Hozzávalók/bevásárlólista
a ropogós réteghez
-10 dkg gluténmentes apró zabpehely
-10 dkg pirított darált mandula
-5 dkg kókuszreszelék
-3 dkg eritrit
-1 dkg négyszeres édesítő
-csipet só
-2-3 evőkanál víz
-1 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
-3 evőkanál kókuszolaj
a krémhez
-25 dkg mascarpone vagy kókuszkrém
-25 dkg krémtúró vagy tofu
-2 tojás
-5 dkg eritrit
-1 dkg négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-pár csepp friss citrom leve