Mascarponés sült túrótorta Zelleitündi módra

Elkészítés módja

Először a ropogós réteget készítjük el. A mandulát forró száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk vagy leaprítjuk. A zabpehellyel az édesítőkkel és a többi hozzávalóval elkeverjük. Majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába simítjuk és jól lenyomkodjuk. 180C fokos sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Addig elkészítjük a krémet, az összes hozzávalót habosra keverjük, majd a ropogós alapra öntjük. 150 C fokos sütőben 50- 60 percig sütjük, majd résnyire kinyitjuk az ajtót, hogy fokozatosan hűljön a sütő, nehogy szétrepedjen a tortánk. Amikor kész még kicsit lágynak tűnhet, de ha a hűtőben minimum 5 órát áll, akkor szépen megdermed. Tálaláskor eperrel díszítjük a mennyei tortánkat. 

Hozzávalók/bevásárlólista

a ropogós réteghez

-10 dkg gluténmentes apró zabpehely

-10 dkg pirított darált mandula

-5 dkg kókuszreszelék

-3 dkg eritrit

-1 dkg négyszeres édesítő

-csipet só

-2-3 evőkanál víz

-1 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)

-3 evőkanál kókuszolaj

a krémhez

-25 dkg mascarpone vagy kókuszkrém

-25 dkg krémtúró vagy tofu

-2 tojás

-5 dkg eritrit

-1 dkg négyszeres édesítő

-1 teáskanál vanília kivonat

-pár csepp friss citrom leve

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük