Gluténmentesen és mennyei, omlós túrós pite készíthető, most kétféle gluténmentes lisztkeverékemből.
Elkészítés módja
A lisztkeverékeket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, majd hozzákeverjük az édesítőt a reszelt citromhéjat a mazsolát és a vaníliaőrleményt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját hozzáadjuk a túróhoz szépen elkeverjük, majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük és azt is a túrókrémhez forgatjuk óvatosan. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. 30X20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát majd rásimítjuk a túró tölteléket. A másik tésztát is kinyújtjuk fél cm vastagra és a tetejére helyezzük. Megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g (itt vásárolható meg)
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-12,5 dkg vaj /biomargarin
-2 db tojássárga
-4 eritrit
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2-3 púpos evőkanál tejföl/ növényi joghurt
-1 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só,
-fél citrom reszelt héja
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-50 dkg házi túró
-4-5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-reszelt citromhéj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-2 tojás
-5 dkg arany mazsola
a tetejére a kenéshez 1 tojás