Imádom a túrós süteményeket, így a túrós táskát is. Gluténmentesen és cukormentesen is csodafinom lett.
Elkészítés módja
Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd a lisztkeveréket az élesztővel az édesítőkkel a csipet sóval és a fruktózzal elkeverjük. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejfölt a tejet és hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Elkeverjük, majd kissé átgyúrjuk a tésztát, ami gyúrás közben kicsit magába szívja a nedvességet. Végül a puha vajat is hozzáadjuk, majd azzal is átgyúrjuk a tésztát. Letakarva langyos helyen 40 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a túró tölteléket. A túrót áttörjük és az összes hozzávalóval együtt kikeverjük. Ha szépen megkelt a tésztánk, akkor lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd négyzetekre felvágjuk. (nekem 12 db kisebb négyzetem lett belőle) A négyzetek közepére halmozzuk a túró tölteléket, majd mind a négy sarkát összeillesztjük, összenyomjuk a középen. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tetejét egy felvert tojással. További 15 percet pihentetjük. 180 C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-3 g szárított bio élesztő
-1 kávéskanál sütőpor
-1 egész tojás
-1 evőkanál tejföl
-1 csipet himalája só
-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, ha a diétánkba nem fér bele elhagyható
-2,5 dkg eritrit
-1 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1,5 dkg puha vaj
-14 dkg langyos tej/növényi tej
a túró töltelékhez
-25 dkg házi túró
-1 tojássárga
-7 dkg eritrit porrá őrőlve
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-reszelt citromhéj
-esetleg mazsola 5 dkg
-vaníliaőrlemény
a tetejére
-1 db tojás