Gluténmentes túróstáska Zelleitündi módra

Imádom a túrós süteményeket, így a túrós táskát is. Gluténmentesen és cukormentesen is csodafinom lett.

Elkészítés módja

Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd a lisztkeveréket az élesztővel az édesítőkkel a csipet sóval és a fruktózzal elkeverjük. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejfölt a tejet és hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Elkeverjük, majd kissé átgyúrjuk a tésztát, ami gyúrás közben kicsit magába szívja a nedvességet. Végül a puha vajat is hozzáadjuk, majd azzal is átgyúrjuk a tésztát. Letakarva langyos helyen 40 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a túró tölteléket. A túrót áttörjük és az összes hozzávalóval együtt kikeverjük. Ha szépen megkelt a tésztánk, akkor lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd négyzetekre felvágjuk. (nekem 12 db kisebb négyzetem lett belőle) A négyzetek közepére halmozzuk a túró tölteléket, majd mind a négy sarkát összeillesztjük, összenyomjuk a középen. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tetejét egy felvert tojással. További 15 percet pihentetjük. 180 C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-3 g szárított bio élesztő

-1 kávéskanál sütőpor

-1 egész tojás

-1 evőkanál tejföl

-1 csipet himalája só 

-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, ha a diétánkba nem fér bele elhagyható 

-2,5 dkg eritrit 

-1 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1,5 dkg puha vaj

-14 dkg langyos tej/növényi tej

a túró töltelékhez

-25 dkg házi túró

-1 tojássárga

-7 dkg eritrit porrá őrőlve 

-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-reszelt citromhéj

-esetleg mazsola 5 dkg

-vaníliaőrlemény

a tetejére 

-1 db tojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.