Gluténmentes lekváros piskótatekercs Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A piskótához a tojásokat szétválaszjuk, a fehérjét habosra verjük, és hozzáadjuk az eritritet. Szép fényes kemény habbá kell vernünk. Majd jöhetnek hozzá egyenként a tojások sárgái. Végül óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket is. Ilyenkor már csak spatulával keverjük. Gáztepsi nagyságú sütőpapírral kibélelt, amit vajjal egy kicsit kikenhetünk, tepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült kicsit hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla, ezután a sütőpapírral együtt feltekerjük, mint egy tekercset. Ha kihűlt akkor a piskótát kitekerjük, majd megkenjük ízlés szerint cukormentes baracklekvárral, feltekerjük, porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-6 tojás

-6 evőkanál Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-6 púpos evőkanál Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-cukormnetes baracklekvár

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.