Gluténmentes vaníliakrémes epres tekercs Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A piskótához a tojásokat szétválaszjuk, a fehérjét habosra verjük, és hozzáadjuk az eritritet. Szép fényes kemény habbá kell vernünk. Majd jöhetnek hozzá egyenként a tojások sárgái. Végül óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket is. Ilyenkor már csak spatulával keverjük. Gáztepsi nagyságú sütőpapírral kibélelt, amit vajjal egy kicsit kikenhetünk, tepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült kicsit hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla, ezután a sütőpapírral együtt feltekerjük, mint egy tekercset.

A krémhez a lisztkeveréket egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre. A többi tejet feltesszük forrni, amit apránként hozzáadunk a hideg tejjel elkevert masszához. Csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon folyamatos kevergetés közben besűrítjük, ekkor belekeverjük az édesítőket. Amikor kihűlt hozzáadjuk a puha vajat és habosra keverjük a krémet. A piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém kétharmadával, ezután a megmosott és négybe vágott epreket rászórjuk és feltekerjük a piskótát. Végül a tekervs külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. Félbevágott eperrel díszítjük. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd szeleteljük és tálalhatjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-6 tojás

-6 evőkanál eritrit

-6 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes univerzális lisztkeverék 

a csokoládé krémhez

-5 dl tej/növényi tej

-5 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes univerzális  lisztkeverék 

-30-40 dkg eper négybe vágva

-4 dkg eritrit

-1 teáskanál vanília őrlemény vagy vanília kivonat

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-20 dkg puha vaj/ bio margarin vagy laktózmentes vaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.