Kakaós zabpelyhes ropogós keksz gluténmentesen Zelleitündi módra

Az új gluténmentes lisztkeverékemből csodás ropogós keksz készíthető!

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília őrleményt és a tojást. A száraz hozzávalókat is kimérjük és a vajas keverékhez adjuk. A végén az apróra vágott étcsokoládét is hozzáadjuk. Ha a tészta nagyon morzsolódik, akkor adjunk hozzá maximum 1 evőkanál vizet. Nem szabad sokat hozzáadni, mert a zabpehely magába szívja a vizet és nem lesz ropogós a keszünk. Dió nagyságú golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd kicsit lelapítjuk a kekszeket. Kb. 20 db lesz belőle. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

 Bevásárólista/hozzávalók
-12 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-10 dkg gluténmentes apró szemű zabpehely
-3 dkg holland kakaópor
-12,5 dkg vaj/kókuszolaj
-7 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő-fél teáskanál szódabikarbóna
-fél teáskanál sütőpor
-csipet himalája só
-1 teáskanál vanília őrlemény
-1 tojás
-5 dkg cukormentes étcsokoládé feldarabolva

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.