Az új gluténmentes lisztkeverékemből csodás ropogós keksz készíthető!
Elkészítés módja A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília őrleményt és a tojást. A száraz hozzávalókat is kimérjük és a vajas keverékhez adjuk. A végén az apróra vágott étcsokoládét is hozzáadjuk. Ha a tészta nagyon morzsolódik, akkor adjunk hozzá maximum 1 evőkanál vizet. Nem szabad sokat hozzáadni, mert a zabpehely magába szívja a vizet és nem lesz ropogós a keszünk. Dió nagyságú golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd kicsit lelapítjuk a kekszeket. Kb. 20 db lesz belőle. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Bevásárólista/hozzávalók -12 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék -10 dkg gluténmentes apró szemű zabpehely -3 dkg holland kakaópor -12,5 dkg vaj/kókuszolaj -7 dkg eritrit -3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő-fél teáskanál szódabikarbóna -fél teáskanál sütőpor -csipet himalája só -1 teáskanál vanília őrlemény -1 tojás -5 dkg cukormentes étcsokoládé feldarabolva |