Elkészítés módja
A piskótához a tojásokat szétválaszjuk, a fehérjét habosra verjük, és hozzáadjuk az eritritet. Szép fényes kemény habbá kell vernünk. Majd jöhetnek hozzá egyenként a tojások sárgái. Végül óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket is. Ilyenkor már csak spatulával keverjük. Gáztepsi nagyságú sütőpapírral kibélelt, amit vajjal egy kicsit kikenhetünk, tepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült kicsit hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla, ezután a sütőpapírral együtt feltekerjük, mint egy tekercset.
A krémhez a pudingot egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre. A többi tejet feltesszük forrni, amit apránként hozzáadunk a hideg tejjel elkevert masszához. Csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon folyamatos kevergetés közben besűrítjük, ekkor belekeverjük az édesítőket és a vaníliát. A kész pudingot lefolpackozzuk úgy hogy rásimítjuk, nehogy “megbőrösödjön” a teteje. Amikor kihűlt hozzáadjuk a puha vajat és habosra keverjük a krémet. A piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém kétharmadával, ezután a megmosott és négybe vágott epreket rászórjuk és feltekerjük a piskótát. Végül a tekercs külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. Félbevágott eperrel díszítjük. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd szeleteljük és tálalhatjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-6 tojás
-6 evőkanál eritrit
-6 púpos evőkanál Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
a krémhez
-4 dl tej/növényi tej
-1 csomag vaníliás pudingpor
-30-40 dkg eper négybe vágva
-4 dkg eritrit
-1 teáskanál vanília őrlemény vagy vanília kivonat
-1 evőkanál négyszeres édesítő
-20 dkg puha vaj/ bio margarin vagy laktózmentes vaj