Gluténmentes vegán csokis kekszek Zelleitündi módra

Vegán kekszek készültek tojás nélkül kókuszolajjal a Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverékből.

Elkészítés módja

A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A felolvasztott kókuszolajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.  Egy-két evőkanál vizet adunk hozzá, ha nagyon száraznak érezzük és nehezen formázható. Dió nagyságú golyókat formázunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Kb. 22 db nagyobb keksz lesz belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

-12 dkg Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-3 dkg holland kakaópor

-1 teáskanál sütőpor

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-csipet himalája só 

-8 dkg kókuszreszelék

-10 dkg gluténmentes lágy zabpehely

-12,5 dkg kókuszolaj 

-7 dkg eritrit

-2 dkg négyszeres édesítő eritrit+stevia keveréke

-1 teáskanál vanília kivonat

– 1-2 evőkanál víz, hogy összeálljon a tészta

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük