Vegán kekszek készültek tojás nélkül kókuszolajjal a Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverékből.
Elkészítés módja
A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A felolvasztott kókuszolajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Egy-két evőkanál vizet adunk hozzá, ha nagyon száraznak érezzük és nehezen formázható. Dió nagyságú golyókat formázunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Kb. 22 db nagyobb keksz lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
-12 dkg Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-3 dkg holland kakaópor
-1 teáskanál sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-8 dkg kókuszreszelék
-10 dkg gluténmentes lágy zabpehely
-12,5 dkg kókuszolaj
-7 dkg eritrit
-2 dkg négyszeres édesítő eritrit+stevia keveréke
-1 teáskanál vanília kivonat
– 1-2 evőkanál víz, hogy összeálljon a tészta