Vegán gluténmentes piskótatekercs Zelleitündi módra

Tojás nélkül fantasztikus piskótatekercs készült az új Tündi Free gluténmentes lisztkeverékből. Tojásérzékenyek és vegánok is fogyaszthatják.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük aztán a többi száraz hozzávalóval együtt elkeverjük. Majd kimérjük a nedves hozzávalókat is és a száraz hozzávalókkal szép simára keverjük. Sütőpapírral bélelt 32X28 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és 12-15 perc alatt készre sütjük. Pár percet várunk aztán a sütőpapírral együtt feltekerjük óvatosan. Ha kihűlt akkor kitekerjük és cukormentes baracklekvárral megkenjük és feltekrjük. Porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és felszeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-21 dkg Tündi Free gluténmentes palacsinta piskóta sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-6 dkg eritrit

-csipet só

-2 teáskanál sütőpor

-1 mokkáskanál szódabikarbóna

-1,5 evőkanál almaecet

-2dl víz

-0,5 dl olívaolaj/kókuszolaj

-1 teáskanál vaníliakivonat

Cukormentes baracklekvár a betöltéshez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.