Tojás nélkül készült az új Tündi Free gluténmentes lisztkeverékből. Az íze és az állaga is tökéletes. Tojásérzékenyek és vegánok is fogyaszthatják.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük aztán a többi száraz hozzávalóval együtt elkeverjük. Majd kimérjük a nedves hozzávalókat is és a száraz hozzávalókkal szép simára keverjük. Sütőpapírral bélelt 25X25 cm-es sütőformába simítjuk a tésztát és a lecsepegtetett meggyel megszórjuk a tetejét. 20-25 perc alatt készre sütjük. Porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és felszeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-23 dkg Tündi Free gluténmentes palacsinta piskóta sütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-8 dkg eritrit
-2 dkg négyszeres édesítő eritrit+stevia keveréke
-csipet só
-2 teáskanál sütőpor
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
-2 evőkanál vegán tejföl
-1 evőkanál almaecet
-2 dl növényi tej
-0,75 dl olívaolaj/kókuszolaj
-1 teáskanál vaníliakivonat
-30-40 dkg fagyasztott meggy