Az egyik legfinomabb péksütik készülnek a kétféle gluténmentes lisztkeverékemből keverve. Most zsemle készült.
Elkészítés módja A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd négyfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük kókuszolajjal és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók -10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék -10 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék -1 csapott kk. szódabikarbóna -1 ek. almaecet -1,5 dkg friss élesztő -1/2 tk. himalája só -1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj -230g langyos víz |