Gluténmentes zsemle Zelleitündi módra

   

Az egyik legfinomabb péksütik készülnek a kétféle gluténmentes lisztkeverékemből keverve. Most zsemle készült.

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd négyfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük kókuszolajjal és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-1 csapott kk. szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-1,5 dkg friss élesztő
-1/2 tk. himalája só 
-1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj 
-230g langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük