Gluténmentes mézes zserbó Zelleitündi módra

   

Lilla barátnőm Drága Nagymamájának a receptje alapján készült Húsvétra ez a mennyei zserbó cukor nélkül, gluténmentesen. 

Elkészítés módja

A tojást a puha vajat az édesítővel a mézhelyettesítőt és a szódabikarbónát összekeverjük míg ikrás nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, majd a lisztkeveréket és összegyúrjuk.Ha száraznak érezzük, akkor még etehetünk hozzá egy kis tejet vagy tejfölt. Négy részre osztjuk, kinyújtjuk fél centiméteres vastagságúra és tepsi hátán megsütjük. A tejet és a lisztkeveréket felfőzzük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat a vaníliaőrleményt, a citromlevét és az édesítőket. Ezt jól kikeverjük, szép habosra és megkenjük a lapokat. A középső lapot cukormenets baracklekvárral kenjük meg jó vastagon. A máz a tetejére ezután kerül rá. A vajat megolvasztjuk a kakaóport és az édesítőt hozzáadjuk, elkeverjük, végül egy csepp ecetet is hozzáadunk. Rásimítjuk ezt a finom csokis mázt a zserbó tetejére. Egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhúljon a süteményünk, másnap szeleteljük.

 Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-1 egész tojás
-5 dkg vaj/bio margarin
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 evőkanál mézhelyttesítő, vagy méz, amivel az igazi
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-3 evőkanál tej/növényi tej
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

a krémhez

-3 dl tej/növényi tej
-3 evőkanál Zellei Tündi gluténmenets lisztkeverék
-12 dkg vaj/bio margarin-vaníliaőrlemény-fél citrom leve
-7 dkg eritrit porrá őrőlve
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-házi cukormentes baraclekvár csokimáz a tetejére
-5 dkg vaj
-1,5 evőkanál holland kakaópor
-2 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
– egy csepp ecet  

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük