Gluténmentes mézes zserbó Zelleitündi módra

Lilla barátnőm Drága Nagymamájának a receptje alapján készült Húsvétra ez a mennyei zserbó cukor nélkül, gluténmentesen. 

Elkészítés módja

A tojást a puha vajat az édesítővel a mézhelyettesítőt és a szódabikarbónát összekeverjük míg ikrás nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, majd a lisztkeveréket és összegyúrjuk.Ha száraznak érezzük, akkor még etehetünk hozzá egy kis tejet vagy tejfölt. Négy részre osztjuk, kinyújtjuk fél centiméteres vastagságúra és tepsi hátán megsütjük. A tejet és a lisztkeveréket felfőzzük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat a vaníliaőrleményt, a citromlevét és az édesítőket. Ezt jól kikeverjük, szép habosra és megkenjük a lapokat. A középső lapot cukormenets baracklekvárral kenjük meg jó vastagon. A máz a tetejére ezután kerül rá. A vajat megolvasztjuk a kakaóport és az édesítőt hozzáadjuk, elkeverjük, végül egy csepp ecetet is hozzáadunk. Rásimítjuk ezt a finom csokis mázt a zserbó tetejére. Egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhúljon a süteményünk, másnap szeleteljük.

 Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-1 egész tojás
-5 dkg vaj/bio margarin
-2,5 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb
-1 evőkanál mézhelyttesítő, vagy méz, amivel az igazi
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-3 evőkanál tej/növényi tej
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

a krémhez

-3 dl tej/növényi tej
-3 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-12 dkg vaj/bio margarin
-vaníliaőrlemény
-fél citrom leve
-7 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg) porrá őrőlve
-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb
-házi cukormentes baraclekvár

a csokimáz a tetejére
-5 dkg vaj
-1,5 evőkanál holland kakaópor
-2 teáskanál Tündi Free Négyszer Édesebb
– egy csepp ecet  

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.