Lilla barátnőm Drága Nagymamájának a receptje alapján készült Húsvétra ez a mennyei zserbó cukor nélkül, gluténmentesen.
Elkészítés módja A tojást a puha vajat az édesítővel a mézhelyettesítőt és a szódabikarbónát összekeverjük míg ikrás nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, majd a lisztkeveréket és összegyúrjuk.Ha száraznak érezzük, akkor még etehetünk hozzá egy kis tejet vagy tejfölt. Négy részre osztjuk, kinyújtjuk fél centiméteres vastagságúra és tepsi hátán megsütjük. A tejet és a lisztkeveréket felfőzzük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat a vaníliaőrleményt, a citromlevét és az édesítőket. Ezt jól kikeverjük, szép habosra és megkenjük a lapokat. A középső lapot cukormenets baracklekvárral kenjük meg jó vastagon. A máz a tetejére ezután kerül rá. A vajat megolvasztjuk a kakaóport és az édesítőt hozzáadjuk, elkeverjük, végül egy csepp ecetet is hozzáadunk. Rásimítjuk ezt a finom csokis mázt a zserbó tetejére. Egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhúljon a süteményünk, másnap szeleteljük. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -1 egész tojás -5 dkg vaj/bio margarin -2,5 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb -1 evőkanál mézhelyttesítő, vagy méz, amivel az igazi -1 kávéskanál szódabikarbóna -3 evőkanál tej/növényi tej -20 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg) a krémhez -3 dl tej/növényi tej -3 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg) -12 dkg vaj/bio margarin -vaníliaőrlemény -fél citrom leve -7 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg) porrá őrőlve -2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb -házi cukormentes baraclekvár a csokimáz a tetejére -5 dkg vaj -1,5 evőkanál holland kakaópor -2 teáskanál Tündi Free Négyszer Édesebb – egy csepp ecet |