Gluténmentes zsemlék Zelleitündi módra

Expressz zsemlék készültek gluténmentesen.

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, majd a tojást a langyos vízzel, almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 10 percet pihentetjük. 200 C fokra előmelegítjük a sütőt, majd ha letelt a 10 perc, háromfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a sütőbe kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-1 tojás (kb. 55g)

-1 csapott tk. szódabikarbóna

-1 tk. almaecet

-1/2 tk. himalája só 

-1/2 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj 

-55 g langyos víz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.