Expressz zsemlék készültek gluténmentesen.
Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, majd a tojást a langyos vízzel, almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 10 percet pihentetjük. 200 C fokra előmelegítjük a sütőt, majd ha letelt a 10 perc, háromfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a sütőbe kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-1 tojás (kb. 55g)
-1 csapott tk. szódabikarbóna
-1 tk. almaecet
-1/2 tk. himalája só
-1/2 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
-55 g langyos víz