Gluténmentes epres tekercs Zelleitündi módra

Egyszerűen nagyszerű gluténmentes, cukormentes epres piskótatekercs.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat nagyon habosra keverjük az eritrittel, majd a tojásos keverékhez óvatosan hozzáforgatjuk a lisztkeveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.

Ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a piskótát a sütőpapírral együtt, nehogy egymáshoz ragadjon a piskóta tészta. Ha kihűlt a piskóta kiterítjük és rákenjünk a felvert tejszínhab háromnegyedét vagy a felvert kókusztejszínt, amit az édesítővelés a vaníliával kevertünk el. Végül a megmosott tetszés szerint apróra vágott friss eperrel szórjuk meg és feltekerjük. A maradék tejszínhabot a külsejére simítjuk és félbevágott eper darabokkal díszítjük. Egy órára a hűtőben pihentetjük. Esetleg kínálhatunk hozzá tejszínhabot és epret.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótatekercshez

-6 tojás

-6 evőkanál eritrit

-6 púpos evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)

a krémhez

-2,5 dl habtejszín/kókusztejszín

-1 evőkanál négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)

-1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat

-25 dkg friss eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.