Gluténmentes epres tekercs Zelleitündi módra

   

Egyszerűen nagyszerű gluténmentes, cukormentes epres piskótatekercs.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat nagyon habosra keverjük az eritrittel, majd a tojásos keverékhez óvatosan hozzáforgatjuk a lisztkeveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.

Ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a piskótát a sütőpapírral együtt, nehogy egymáshoz ragadjon a piskóta tészta. Ha kihűlt a piskóta kiterítjük és rákenjünk a felvert tejszínhabot vagy a felvert kókusztejszínt, amit az édesítőkkel kevertünk el. Végül a megmosott tetszés szerint apróra vágott friss eperrel szórjuk meg és feltekerjük. Egy órára a hűtőben pihentetjük, tálalás előtt megszórjuk porrá őrőlt eritrittel. Esetleg kínálhatunk hozzá tejszínhabot és epret.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótatekercshez

-6 tojás

-6 evőkanál eritrit

-6 púpos evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

a krémhez

-2,5 dl habtejszín/cocomas

-2 evőkanál eritrit 

-1 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-25 dkg friss eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük