Egyszerűen nagyszerű gluténmentes, cukormentes epres piskótatekercs.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat nagyon habosra keverjük az eritrittel, majd a tojásos keverékhez óvatosan hozzáforgatjuk a lisztkeveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a piskótát a sütőpapírral együtt, nehogy egymáshoz ragadjon a piskóta tészta. Ha kihűlt a piskóta kiterítjük és rákenjünk a felvert tejszínhab háromnegyedét vagy a felvert kókusztejszínt, amit az édesítővelés a vaníliával kevertünk el. Végül a megmosott tetszés szerint apróra vágott friss eperrel szórjuk meg és feltekerjük. A maradék tejszínhabot a külsejére simítjuk és félbevágott eper darabokkal díszítjük. Egy órára a hűtőben pihentetjük. Esetleg kínálhatunk hozzá tejszínhabot és epret.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótatekercshez
-6 tojás
-6 evőkanál eritrit
-6 púpos evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
a krémhez
-2,5 dl habtejszín/kókusztejszín
-1 evőkanál négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)
-1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat
-25 dkg friss eper