Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük, a tejet az olvasztott vajat és a tojást összekeverjük, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és 1-2 perc alatt átgyúrjuk a tésztát. Letakarva 30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, megkenjük az olvasztott vajjal és meghintjük az édesítőszeres fahéjjal, majd feltekerjük mint a beiglit. Két centis csigákat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat úgy, hogy a tészta végét a csigák alá behajtjuk és enyhén lelapítjuk. (esetleg megszórhatjuk egy kis kókuszvirág cukorral a csigák tetejét, ha azt fogyaszthatjuk. Kicsit rákaramellizálódik és a fahéjjal együtt mennyei lesz az íze) 10-15 percet pihentetjük, majd 190 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Porrá őrőlt ertitrittel tálaljuk. 14 db csiga lett belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-20 dkg Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g (itt vásárolható meg)
-2 dkg friss gluténmentes élesztő
-1 csipet só
-285g langyos tej/növényi tej
-5 dkg eritrit
-2 dkg négyszeres édesítő, eritrit+stevia keveréke
-1 tojás (elhagyható, tejjel/növényi tejjel helyettesíthető plusz 55g-mal)
-5 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj
-reszelt citromhéj
a töltelékhez
-3 evőkanál őrőlt fahéj
-3 evőkanál négyszeres édesítő, eritrit+stevia keveréke
-5 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj