Gluténmetes fahéjas csigák Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük, a tejet az olvasztott vajat és a tojást összekeverjük, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és 1-2 perc alatt átgyúrjuk a tésztát. Letakarva 30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, megkenjük az olvasztott vajjal és  meghintjük az édesítőszeres fahéjjal, majd feltekerjük mint a beiglit. Két centis csigákat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat úgy, hogy a tészta végét a csigák alá behajtjuk és enyhén lelapítjuk. (esetleg megszórhatjuk egy kis kókuszvirág cukorral a csigák tetejét, ha azt fogyaszthatjuk. Kicsit rákaramellizálódik és a fahéjjal együtt mennyei lesz az íze) 10-15 percet pihentetjük, majd 190 C fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Porrá őrőlt ertitrittel tálaljuk.  14 db csiga lett belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-20 dkg Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g (itt vásárolható meg)

-2 dkg friss gluténmentes élesztő

-1 csipet só

-285g langyos tej/növényi tej

-5 dkg eritrit

-2 dkg négyszeres édesítő, eritrit+stevia keveréke

-1 tojás (elhagyható, tejjel/növényi tejjel helyettesíthető plusz 55g-mal)

-5 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj

-reszelt citromhéj

 a töltelékhez

-3 evőkanál őrőlt fahéj

-3 evőkanál négyszeres édesítő, eritrit+stevia keveréke

-5 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.