Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük. A növényi tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt egy kis lisztkeverékkel (természetesen a kimért mennyiségből). Közben a többi lisztkeveréket a kókuszolajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát a felfutatott élesztőt, majd a sót, és a növényi tejfölt és a felaprított medvehagymát. Ha keménynek érezzük a tésztát nyugodtan tegyünk hozzá még növényi tejfölt vagy növényi tejet, mert inkább lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és kelesztőtálba tesszük kb. egy órára. Amikor megkelt, másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztánkat és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és kókuszolaj, növényi tej 1:1 arányú keverékével megkenjük a tetejüket és megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal esetleg feketeköménymaggal. 15 percet pihentetjük és 190 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyosan a legfinomabb!
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Tündi Free gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 dkg élesztő
-1-1,5 dl növényi tej
-1-2 evőkanál növényi tejföl
-3 teáskanál hímalája só
-25 dkg főtt áttört burgonya
-14 dkg kókuszolaj
-1/2 csomag medvehagyma
tetejére
-növényi tej és kókuszolaj 1:1 arányú keverékével megkenjük a tetejét
-reszelt növényi sajt, szezámmag vagy feketeköménymag